Färgmöte 22 feb: Millesgården och utställningen“Det dukade bordet”

I utställningen, bland karaffer och kristallglas klingar frågor om klass och makt och mitt ibland ljusstakar och vaser blommar minnen och berättelser. Middagsbordets många aspekter breder ut sig längs meterlånga dukningar på Millesgården Museum och väcker tankar om livet i stort och smått. Är det sparsmakad elegans eller pråligt överdåd? Strävsam vardag eller högtidligt koketterande? Lagren är flera; omtanken hos värden, som genom dekoration och komposition uppmuntrar till konversation, och med bordsplaceringens syfte att binda ihop sällskapet – allt detta är det dukade bordets koreografi.

Hanna Hellquist (f. 1980) är journalist och författare och förekommer frekvent i tv och radio.  Utställningen på Millesgården Museum visualiserar den aktuella boken på samma tema och presenterar en mängd formgivare, konstnärer och kreatörer. Några av de medverkande är: Marie-Louise Ekman, Klässbols linneväveri, Evelina Kroon, m.fl.

Mer info: www.millesgarden.se

 

DATUM: Onsdagen den 22 februari kl. 17.00 – 18.00

PROGRAM: Visning av ”Det dukade bordet”

FÖREDRAGSHÅLLARE: En av museets guider som möter upp i receptionen/entrén

OBSERVERA: Var på plats i god tid, senast 16.50! Detta för att var och en skall betala inträdesavgift före visningen. Visningen börjar 17.00. 

KOSTNAD 

Medlem i Svenskt Färgcentrum samt studenter (heltidsstuderande): 140 kr i inträdesavgift (Svenskt Färgcentrum står för kostnaden för visningen)

Vi hälsar även icke-medlemmar välkomna till föredraget: 140 kr i inträdesavgift som betalas vid besöket och deltagaravgift 100 kr för visningen som betalas innan mötet.

Du är anmäld när deltagaravgiften inkommit. Deltagaravgiften betalas in på BG 571-0033 eller Swishas till 0733-700 714 (Berit Bergström).

ANMÄLAN

Maila till info@fargcentrum.se senast måndagen den 20 februari.

OBS! Deltagarantalet är begränsat till 35 personer!

VÄLKOMNA!

Styrelsen

Föregående
Föregående

Juryn för Prisad Färg har utsett de tre nominerade!

Nästa
Nästa

Delta i Prisad Färg 2023